Festival van de architectuur

DIVA Home of Diamands. Schetsen van de passerel tussen de voormalige musea tussen de Suikerrui en de Gildekamersstraat. (Foto: Saskia Castelyns)

Duurzaam verbouwen en museumtechniek in internationaal perspectief: driedaagse conferentie in Vlaanderen en Brussel

Doen → Antwerpen

Staat je museum voor een (grote) verbouwing? Wenst je je inzicht in museumtechniek te vergroten? En krijg je deze kennis en kunde dan nog liefst uit eerste hand van museumprofessionals, architecten en scenografen? Dan neem dan deel aan de driedaagse internationale conferentie met uitgebreide werkbezoeken aan musea die worden verbouwd of een verbouwing achter de rug hebben in Vlaanderen en Brussel, op 16 september gaat de conferentie door in Antwerpen. Je bezoekt onder meer het M HKA en DIVA. De driedaagse is een initiatief van ICAMT en FARO, i.s.m. ICOM-België.

ICAMT, het Internationale Comité van ICOM voor architectuur en museumtechniek, organiseert zijn jaarlijkse congres in 2017 in België met FARO als partner en in samenwerking met icom-vlaanderen. Dit vindt plaats van 14 tot en met 16 september 2017 op diverse locaties in Vlaanderen en Brussel. Sprekers uit binnen- en buitenland zullen een paper presenteren over een museumbouwproject en in het bijzonder over de technische (verlichting, depotwerking en klimaatregeling, etc.) én de scenografische aspecten van het project. Voertaal is Engels.

De nadruk ligt evenwel sterk op werk- en werfbezoeken aan musea. Ter plekke bezoeken we de werven, ontmoeten we de museumdirecties, de architecten en scenografen en gaan we met hen in gesprek.

Voor FARO ligt deze driedaagse in het verlengde van het traject ‘Duurzaam verbouwen’ dat het steunpunt tussen 2013 en 2015 organiseerde. Vanaf 2017 zet FARO bovendien sterker in op de technische noden van de cultureel-erfgoedsector.

Doelgroep van deze driedaagse: museum- en erfgoedprofessionals, architecten, scenografen, ingenieurs.

 

Programma
Je kan het volledige programma hier of op de website van Faro raadplegen.

  • Dag 1, donderdag 14 september 2017 | Brussel en Tervuren
  • Dag 2, vrijdag 15 september 2017 | Leuven en Mechelen
  • Dag 3, zaterdag 16 september 2017 | Antwerpen

 

Routebeschrijving

Locatie

M HKA (dag 3)
Leuvenstraat 32
2000 Antwerpen

Routebeschrijving Inschrijven

Van

10:00u : Registratie en ontvangst (koffie) in M HKA, Antwerpen

Voor meer info: zie beschrijving

Tot

17:00u

Toegangsprijs

Prijs voor volledige driedaagse conferentie:
- Lid van ICOM (lunch + bus inbegrepen): 200 euro
- Geen lid van ICOM (lunch + bus inbegrepen): 300 euro

Aparte dagen: 100 euro


Contact:
Olga Van Oost, 02 213 10 79, olga.vanoost@faro.be
Monique Verelst, 02 213 10 89, monique.verelst@faro.be