Festival van de architectuur

Foto: Michiel De Cleene

Ideeënwedstrijd Linkeroever: avondlezing

Horen → Antwerpen

In de traditie van de grote internationale ideeënwedstrijden over stadsontwikkeling in Antwerpen, lanceerde de Antwerpse stadsbouwmeester begin 2017 een ideeënwedstrijd over de toekomst van Linkeroever.

De resultaten van deze wedstrijd worden getoond in de bijhorende tentoonstelling ‘Ideeënwedstrijd Linkeroever. Sprong over de Schelde’ die opent op 8 september in deSingel Internationale Kunstcampus. Daarnaast wordt op 14 september een aanvullend symposium met boekvoorstelling georganiseerd, met deze lezing als afsluiter.

Voor de avondlezing wordt Georges Descombes (Atelier Descombes Rampini) uitgenodigd om vanuit de stedenbouwkundige vraagstukken over typologie en morfologie na te denken over het maken van de stad in de eenentwintigste eeuw, waarbij de ideeënwedstrijd en bijhorende inzendingen als vertrekpunt worden genomen. De spreker zal vanuit een eigen praktijk en theorievorming een perspectief bieden op de toekomstige stedenbouwkundige uitdagingen en hoe hiermee om te gaan als discipline. Hiermee wordt niet alleen de urgentie voor Linkeroever geduid, maar wordt ook het vraagstuk van de stad in een hedendaagse context scherp gesteld.

! Taal: Engels

 

Lees ook het blogbericht van Antwerps Stadbouwmeester Christian Rapp op onze Gazet: “Aan Linkeroever is veel te ontdekken, juist omdat het gebied een gebrek heeft aan een georganiseerde stedelijkheid: het is een deel van de stad in wording.”

 • Linkeroever (Foto: Michiel De Cleene)

  Linkeroever (Foto: Michiel De Cleene)

 • Linkeroever (Foto: Michiel De Cleene)

  Linkeroever (Foto: Michiel De Cleene)

 • Linkeroever (Foto: Michiel De Cleene)

  Linkeroever (Foto: Michiel De Cleene)

 • Ideeënwedstrijd Linkeroever Stad Antwerpen

  Ideeënwedstrijd Linkeroever Stad Antwerpen (Foto: Filip Dujardin)

 • Ideeënwedstrijd Linkeroever StadAntwerpen

  Ideeënwedstrijd Linkeroever StadAntwerpen (Foto: Filip Dujardin)

 • Ideeënwedstrijd Linkeroever Stad Antwerpen

  Foto: Filip Dujardin

Routebeschrijving

Locatie

Blauwe Foyer
deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Routebeschrijving Tickets reserveren

Van

20:00u

Tot

22:00u

Duur

2 uur

Toegangsprijs

Gratis
Reservatie verplicht