Festival van de architectuur

Slow Cabins

Doen → Antwerpen

Maak tijdens het Festival van de architectuur kennis met een nieuwe manier van low impact onthaasten met een verblijf in mobiele eco hutjes in de natuur vlakbij huis. Ontdek het allereerste prototype dat speciaal voor zijn lancering aan deSingel wordt opgesteld, aan het kruispunt van de Desguinlei en de Jan van Rijswijcklaan. 

Deze Slow Cabins zijn zelfvoorzienend en circulair ontworpen in samenwerking met lokale ontwerpers en jonge ondernemers. Elke cabin heeft een woonkamer, een keuken, een badkamer en slaapplaatsen voor 2 tot 6 personen. 

Slow Cabin (Foto Thomas De Bruyne)

Tijdens het festival beleef je in en rond de Slow Cabin een heleboel leuke activiteiten die de ervaring van mobiele, tiny house en off the grid woonconcepten helemaal tot leven brengen. Een knipoog naar een eenvoudigere, duurzamere en tragere samenleving! Na het festival wordt de cabin van de stad naar een unieke en afgelegen plek in de natuur verplaatst. Als je de cabin boekt, krijg je bovenop een heleboel inside informatie over de omgeving en lokale ‘slow’ activiteiten. 


Slow Cabins op de festivalagenda

  • Van 8 tot 17 september is de cabin dagelijks van 10u00 tot 18u00 voor het publiek geopend. Je kan langskomen en ervaren hoe aangenaam en eenvoudig het leven in een Slow Cabin is.
  • Tijdens de Nacht van de architectuur op vrijdag 8 september blijft de cabin voor het publiek uitzonderlijk open tot 22u30.
  • Diezelfde avond kan je ook deelnemen aan een speeddate sessie met Xavier Leclair, de oprichter van Slow Cabins, over (lean) ondernemerschap en circulaire architectuur. Klik hier voor meer info en tickets.
  • Op maandagavond 11 september om 19u00 wordt een nieuw Meetup deelplatform ‘Tiny House Europe’ gelanceerd in aanwezigheid van architect en ondernemer Michiel De Backer en Daniel Vandy
  • Op donderdagavond 14 september wordt de Slow Cabin van 19u00 tot 22u00 omgebouwd tot een mini zomerbar met lokale muziek (link naar Facebook event Slow Cabins)
  • Op zondagnamiddag 17 september worden allerlei leuke ‘outdoor’ activiteiten voor families met kinderen georganiseerd. Volg Slow Cabins op Facebook en Instagram voor de laatste informatie. 
  • Slow Cabin (Foto Thomas De Bruyne)

  • Slow Cabin - model Church (Foto Tomek M.)

  • Slow Cabin - model Ark S. (Foto Thomas De Bruyne)

  • Slow Cabin (Foto Thomas De Bruyne)

Routebeschrijving

Locatie

Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Routebeschrijving Slow Cabins

Van

Doorlopend. Zie beschrijving voor meer info.