Festival van de architectuur

MAS (Foto: Filip Dujardin)

Antwerpen à la carte: rondleiding

Doen → Antwerpen

Antwerpen à la carte

Voedsel vormt de stad. Dat proces is al eeuwen aan de gang. Vandaag woont wereldwijd meer dan de helft van de bevolking in steden. Zo telt Antwerpen meer dan 500.000 inwoners. Dat zijn een half miljoen monden die dagelijks gevoed moeten worden. Hoe slagen we daar vandaag in, wat zullen we in de toekomst doen en is dat dan zo anders dan enkele eeuwen geleden?

 

Rondleiding

Een gids neemt je mee langs het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen door Antwerpen. De toevoer van producten van het platteland – dichtbij of van overzee – naar de stad; de levendige verkoop op markten en in winkels; het tafelen in de stad, van chique hotels tot de snackbars van nu; en de weg van voedsel – vaak in de vorm van menselijk afval – van de stad weer naar het land. Aan het einde van de expo in het MAS wordt het koffiedik kijken: hoe zullen de steden zich blijven voeden, nu wereldwijd steeds meer mensen in steden gaan wonen en het platteland verlaten

 

Flaneer langs markten en supermarkten, kijk binnen in herbergen, cafés en restaurants, laat je verrassen door geur- en kunstinstallaties. Lik je vingers af bij zestiende-eeuwse recepten in een eigentijds jasje. Gluur binnen in oude keukens vol zeldzaam keukengerei. En ontdek aan de hand van meesterwerken van Antwerpens grootste schilders en hedendaagse fotografie hoe voedsel al eeuwen het straatbeeld bepaalt. Een vitale expo die al je zintuigen prikkelt.

 

“Ontdek het onzichtbare spoor van de voedselketen”

 

Foto: Joris Casaer

 

Routebeschrijving

Locatie

MAS | Museum aan de Stroom
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

Routebeschrijving www.mas.be

Van

10:00u - 11:30u
14:00u - 15:30u

Toegangsprijs

15 euro (toegangsticket + gids)

Reserveren via de website van het MAS

Toegankelijk voor kinderen vanaf 12 jaar.
Max. 20 personen per rondleiding.