Festival van de architectuur

One Trick Pony

Autobahn Utopia

Horen → Antwerpen

Autobahn Utopia is een meerjarig durende compositie van Liesa Van der Aa. Zij inspireerde zich voor dit werk op de klank en de betekenis van ringbanen rond een stad: de autostrade als een ring, gesloten armen die de stad en zijn bewoners omarmen, gevangen houden in een drone van geweld en lawaai.

Van der Aa probeert stil te staan en weerwoord te bieden aan dit giftige geweld. Als een poging om stilte, ruimte en verlangen naar rust tegenover een monster van geluid te plaatsen. Een slowmotion effect van de aanrijding, de gedachtegang van de mens in een auto die overkop gaat. Ze predikt een oude herinnering aan ruimte en uitgestrekte velden bovenop de snelheid van de cargo’s onderweg. Een compositie met muzikanten in het oog van de storm, daar waar het windstil is.

Voor het Festival van de architectuur (F/a) brengt One Trick Pony, het gloednieuwe muziektheatergezelschap van Liesa Van der Aa, deze productie in primeur. Een compositie speciaal gemaakt op maat van het dak* van deSingel, waar de geluidsfrequenties van de aanliggende Antwerpse Ring doorheen de bijzondere bouwstructuur van het dak suizen.

Deze voorstelling is een productie van deSingel.
Muziek: Liesa Van der Aa
Muzikale uitvoering: One Trick Pony
Teksten: Liesa Van der Aa, Katrin Lohmann, Peter Handke

(*) Omwille van de huidige weersomstandigheden werd er voor geopteerd om niet het dak, maar het terras en de wandelgangen een verdieping lager gebruiken. Het zicht op de Ring blijft daarbij ongewijzigd. Het publiek kan tijdens het concert vrij naar binnen of buiten bewegen.

Facebook: @Liesavanderaamusic
Twitter: @liesavanderaa

  • Autobahn Utopia

    Liesa Van der Aa & One Trick Pony

Routebeschrijving

Locatie

Dak blauwe & rode zaal
deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Routebeschrijving Tickets

Van

20:00u

Toegangsprijs

€ 18 (basis)
€ 8 (-19 jaar)