Festival van de architectuur

Breeze, Red Star Line Museum

Breeze 2017

Zien → Antwerpen

Dit voorjaar verwelkomt het Red Star Line Museum de Hongaars-Syrische kunstenares Róza El-Hassan met haar kunstinstallatie ‘Breeze 2017‘. In de historische Loods van het museum bouwt ze een indrukwekkend koepelhuis gebaseerd op traditionele Syrische woningen.

Deze ‘dome’ dient als een toevluchtsoord, zowel praktisch als symbolisch. De constructie moet bezoekers aanzetten tot nadenken over de betekenis van onderweg zijn, thuiskomen en thuishoren. Het kunstwerk reflecteert de zoektocht naar antwoorden op praktische en wezenlijke vragen over migratie en het vluchtelingenprobleem.

Róza El-Hassan zal de dome presenteren met tekeningen en sculpturen eromheen. Het kleurrijke geheel stelt een echte schuilplaats voor met een kosmologische ronde vorm, zoals de zon in het midden van de planeten staat.

 

Bouw je eigen droomhuis
Kom het kunstwerk van Róza El-Hassan bewonderen en ga nadien zelf aan de slag in een gratis workshop met kunstenares Rocio Forero. Bouw je eigen huis na of laat je creativiteit de vrije loop en knutsel je droomhuis. Zolang je je er maar in kan thuisvoelen!

 

Facebook: @RedStarLineMuseum

Twitter: @RedStarLine

Instagram: redstarlinemuseum

Workshop Bouw je eigen droomhuis Breeze 2017
Foto: Elvire Photgraphy

 

Routebeschrijving

Locatie

Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen

Routebeschrijving

Van

10:00u
Doorlopend te bezoeken gedurende de openingsuren van het museum.

Tot

17:00u

Duur

Doorlopend

Toegangsprijs

Gratis en zonder inschrijvingen.
Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.