Festival van de architectuur

Bureau Atelier Tom Vanhee (foto: Atelier Tom Vanhee)

D/a: Atelier Tom Vanhee

Zien → Brussel

Atelier Tom Vanhee
Architectuur, interieur en stedenbouw

Een juist gebouw brengt de gebruiker niet alleen oppervlakkige en kortstondige bevrediging. Het geeft een dieper gevoel van welzijn. Atelier Tom Vanhee gelooft dat goede architectuur en stedenbouw mensen stimuleert. Hen een aangename woon- en/of werkomgeving geeft. Rust of energie brengt. Verwondert en emotioneert. Hun persoonlijkheid onderstreept.

Ruimtelijke beleving wordt voor een groot deel door associaties gevormd. Net zoals iemand een persoonlijke associatie bij een bepaalde geur ervaart, zo vormen en versterken associaties de beleving van een gebouw. Men hoeft gebouwen niet als statische dingen te bekijken. Ze zijn dynamisch en veranderen met het licht, met een bewolkte hemel of een stralende zon, met de seizoenen en hun omgeving. Architectuur en stedenbouw dienen de juiste verhouding tot de omgeving te vinden. Ze dienen zich aan te passen. Een impuls te geven. Een ombuiging in te zetten.

Atelier Tom Vanhee creëert zijn projecten vanuit een maatschappelijk bewustzijn en wil een meerwaarde betekenen voor mens en ruimte. Een blik op de toekomst is hierbij noodzakelijk. Gebouwen moeten de gebruiker  overleven. Deze invalshoek zorgt er voor dat hun projecten zowel sociologisch als ecologisch geënt zijn.  Zonder in te boeten op de ruimtelijke belevenis, karakter of esthetiek. De duurzaamheid van een gebouw of ruimtelijke structuur valt of staat evenzeer met de liefde voor de beleving ervan.

Let op: enkel opengesteld voor rondleidingen 
Ontdek dit bureau tijdens een gratis rondleiding door de architecten! De rondleidingen starten om 10u, 10u45, 11u30, 12u45, 13u30, 14u15, 15u, 15u45, 16u30, 17u15 en 18u. Iedere rondleiding duurt 30 minuten. Schrijf je in via info@ateliertomvanhee.be.

Bezoek tijdens de Dag van de architectuur ook Dorpshuis Westvleteren, een ontwerp van Atelier Tom Vanhee.

Meer info:
Atelier Tom Vanhee 

Routebeschrijving

Locatie

Bloemenstraat 32 level 2
1000 Brussel

Routebeschrijving

Van

10:00u | Enkel opengesteld voor rondleidingen
(meer info: zie beschrijving)

Tot

18:00u

Toegangsprijs

Gratis