Festival van de architectuur

Voet en De Brabandere (foto: Voet en De Brabandere)

D/a: Voet en De Brabandere

Zien → Antwerpen

Bureau Voet en De Brabandere
Architectuur en scenografie

Architecten Caroline Voet en Leen De Brabandere delen dezelfde passie: de grenzen aftasten van ambachtelijkheid en oude/nieuwe materialen en technologieën, het schrijven van ruimtelijke scenario’s, het creëren van architectuur van binnenuit, met nadruk op gebruik en beleving. Sinds 2013 werken ze samen aan projecten van meubels tot museale interieurs, scenografie en tentoonstellingen, verbouwingen, restauraties, woningen of een hotel.

Zondag 10 september stellen ze hun atelier in Hopland 61 uitzonderlijk open voor bezoek. Maquettes, tekeningen en foto’s geven een blik achter de schermen van hun aanpak. Je ziet hen aan het werk met verschillende media. Of het nu gaat om een meubel of een gebouw als ingreep in een stuk stad of een landschap, telkens wordt er onderzoek gedaan naar ruimtelijkheid, vorm, typologie, materialiteit als narratief in constante dialoog met de sociale en culturele context. Voet en De Brabandere werken hierbij graag samen met ambachtsmensen, kunstenaars en grafische vormgevers, om tradities, dagelijkse rituelen en methoden te verdiepen en grenzen af te tasten.

Zo krijg je werk te zien van recente realisaties en work in progress voor onder andere het Manneken Pis Museum in Brussel, Museum Plantin Moretus, Kunstcampus deSingel en Red Star Line in Antwerpen, La Biomista in Genk, Kasteel d’Ursel in Hingene alsook enkele onuitgevoerde ontwerpen. Daarnaast enkele installaties met films die ze samen met regisseur Stef Viaene ontwikkelden voor Museum Plantin Moretus.

Meer info:
Voet en De Brabandere | Caroline Voet

Routebeschrijving

Locatie

Hopland 61
2000 Antwerpen

Routebeschrijving

Van

10:00u

Tot

16:00u

Toegangsprijs

Gratis