Festival van de architectuur

Foto: Dries Luyten

Raakvlakken: Komen en gaan (geannuleerd)

Horen → Antwerpen

Door omstandigheden werd de lezing van deze avond afgelast. Excuses voor het ongemak. Contacteer ons via info@festivalvandearchitectuur.be voor vragen omtrent je ticket.

Raakvlakken is een vijfdaagse lezingenreeks waarin we onderzoeken hoe architectuur raakt. Waar eindigt een ontwerp en wanneer wordt een gebouw kunst? Is architectuur meer dan alleen bouwen, en hoe kan het bijdragen aan zijn omgeving? En waarom is het soms beter om net niet te bouwen? We treden buiten de grenzen en brengen architecten, kunstenaars, wetenschappers en beleidsvormers met elkaar in gesprek over een onderwerp dat hen bindt. 

Komen en gaan

Hoe beïnvloedt de verplaatsing van mensen architectuur en bij uitbreiding urbanisatie? Niet zozeer de bevolkingstoename als wel de meerwaarde van een culturele mix vormt op dinsdag 12 september het uitgangspunt voor de discussie. Anne-Julchen Bernhardt (RWTH Aachen University) deelt haar ervaring over architectuur, urbanisatie en migratie. Nadien biedt Eireen Schreurs (TU Delft) een reflectie op haar werk en treden beide sprekers met elkaar in gesprek.

 

 

Routebeschrijving

Locatie

deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Routebeschrijving

Van

20:00u

Tot

22:00u

Toegangsprijs

5 euro
Gratis (-26 jaar)