Festival van de architectuur

Nacht van de architectuur

N/a: Nacht van de architectuur

Doen → Antwerpen

De Nacht van de architectuur mag je letterlijk opvatten: tot in de vroege uren presenteren we op dit spetterende openingsfeest architectuur in haar meest wonderbaarlijke vormen. Ben je een luisteraar of stel je juist de vragen? Laat van je horen, leef je uit op de dansvloer of vlei je neer in de zetel voor een portie secret cinema. De nacht zit vol verrassingen!

Foto: Edwin Thys

Officiële opening en bekendmaking ‘Meesterproef 2017’
Tijdens de officiële opening van het festival leggen we de link tussen hedendaagse architectuur en het verleden. Want hoe bestand is architectuur tegen de tijd? Een half jaar lang werkten achttien recent afgestudeerde ontwerpers rond herbestemming van beschermd erfgoed. In samenwerking met Team Vlaams Bouwmeester en agentschap Onroerend Erfgoed maken we vanavond het resultaat van de Meesterproef bekend. Al benieuwd welke voorstellen worden gerealiseerd? 

Toegang tot de uitreiking Meesterproef is gratis. Reservatie is wel verplicht. Dit kan via de website van deSingel. Voor het openingsfeest ‘Nacht van de architectuur’ dien je een afzonderlijk ticket te bestellen. 

 

Secret Cinema
Foto: Ossip van Duivenbode

Programma Nacht van de architectuur
Naar aanloop van het openingsfeest arriveert Time Circus die avond met zijn Landschip op het plein voor deSingel. Het gevaarte vertrekt diezelfde dag vanuit het werkatelier van het kunstenaarscollectief aan het Kattendijkdok dwars door de stad op weg naar de Desguinlei. Een groeiende stoet van vrijwilligers zal letterlijk de schouders mee onder het project zetten, om deze tocht tot een goed einde te brengen. In de romp van dit mobiele landmark ontdek je alles over alternatieve woonvormen. Ook jij kan Time Circus helpen. Sluit je onderweg aan bij deze bonte stoet en arriveer in stijl op de Nacht van de architectuur!

Enkele meters verderop maak je kennis met Slow Cabins, een nieuwe manier van low impact reizen. Deze mobiele eco hut is 100% uit hout vervaardigd en zelfvoorzienend. Ontdek het allereerste prototype dat speciaal voor het festival in de stad wordt opgesteld. Nadien verhuist de cabine naar de natuur. 

Foto: Dries Luyten
Foto: Dries Luyten

Terug in deSingel verwelkomen we boeiende sprekers in het Salon. Neem plaats in een van de zetels en meng je in het debat. Een paar meter verderop kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen in onze alternatieve boekenverkoop. Even bekomen kan op het dak van deSingel, waar Secret Cinema een hele nacht architectuurfilms toont. Met brandende vragen kan je terecht tijdens een speeddate met architecten, politici, wetenschappers en kunstenaars. Je honger stil je bij een van de originele food trucks, waar je een waaier aan wereldse gerechtjes en street food kan proeven.

Tom Barman
Tom Barman

Genoeg ideeën opgedaan? Begeef je naar de dansvloer of les je dorst in het caféDJ Schwarzkopf zet de nacht in met funky soul, disco en andere tijdloze klasse. Nadien neemt Tom Barman het roer over. Hij is voornamelijk bekend om z’n werk met dEUS, Magnus en meer recentelijk TaxiWars, maar ook als dj staat hij meer dan z’n mannetje. 

 

Realisatie
De Nacht van de architectuur wordt georganiseerd op initiatief van en in samenwerking met BVA (Beroepsvereniging voor architecten). Tickets zijn verkrijgbaar op de website van de Nacht van de architectuur

 

Officiële opening ‘Meesterproef’ op de Nacht van de architectuur

De uitreiking van de Meesterproef komt tot stand in samenwerking met Team Vlaams Bouwmeester en het agentschap Onroerend Erfgoed. Toegang tot de uitreiking is gratis. Reservatie is wel verplicht. Dit kan via deze website van deSingel

Het inhoudelijke programma van de Nacht van de architectuur kwam tot stand onder leiding van het Vlaams Architectuurinstituut met medewerking van onder meer Secret Cinema, DasKULTURforum (met de steun van het Goethe Institut) en Time Circus

De uitzending van Happy Hour, live vanop de Nacht van de architectuur, op Klara kan je hier herbeluisteren. 
Happy Hour Deel 1 – 8 september 2017
Happy Hour Deel 2 – 8 september 2017

Routebeschrijving

Locatie

deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Routebeschrijving Tickets voorverkoop N/a

Van

20:00u

Tot

04:00u

Duur

Avondactiviteit

Toegangsprijs

Tickets voor de Nacht van de architectuur (N/a):
Voorverkoop: 15 euro (volwassenen), 5 euro (BVA-leden en studenten)
Aan de kassa: 20 euro

Food- en drankbonnen:
Food: €12 per 4 bonnen
Drank: €10 per 4 bonnen

Combi deal (1 ticket + 4 food- & 8 drankbonnen)
€45 voorverkoop

De Nacht van de architectuur is cashless, dus breng je bankkaart mee.

De officiële opening met de uitreiking van de Meesterproef is gratis. Reservatie is wel verplicht. Zie link in beschrijving.